Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΝΟΜ.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ -ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ

Στον τόπο μας, τις Κυκλάδες, η ανεργία, η ελαστική ή/και ανασφάλιστη εργασία, η καταστρατήγηση συμβάσεων, η χαμηλά ή μη αμειβόμενη εργασία, η καθυστέρηση της πληρωμής χιλιάδων εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, τα λογής-λογής «κουπόνια απασχόλησης», οι «κοινωφελώς» υποαπασχολούμενοι, δεν είναι απλοί αριθμοί, αλλά έχουν πρόσωπο και ονόματα.
Η 1η Μάη συμβολίζει όλους τους μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες και τις θυσίες που έκαναν διαχρονικά οι εργαζόμενοι, για να κατακτήσουν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και δικαιώματα. Συμβολίζει τα δίκαια αιτήματα των λαών για μια καλύτερη ζωή, την απαίτηση των πολιτών όπου γης για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ισότητας, για μια κοινωνία δημοκρατική με πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, για ένα κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές και καταπιεσμένους.
Συμβολίζει τον αγώνα των λαών κατά των βάρβαρων καπιταλιστικών δομών που γεννούν την ανεργία, την κατακρεούργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η ιστορία, οι θυσίες και το αίμα που χύθηκε από όλους αυτούς τους αγωνιστές, εμπνέουν και καθοδηγούν όλους μας. Αυτούς καλούμαστε να τιμήσουμε, με τους δικούς μας αγώνες, ενάντια στην ολιγαρχία, στα μονοπώλια και στους υπηρέτες τους. Αγώνες με ταξικό προσανατολισμό για να αποκρούσουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές που εκπορεύονται από λογής υπερεθνικούς θεσμούς και οικονομικά κέντρα εξουσίας που στοχεύουν στην υποταγή μας μπροστά στα συμφέροντα τους.
Ο ελληνικός λαός διάνυσε για πέντε χρόνια την πιο σκοτεινή περίοδο των τελευταίων δεκαετιών. Δέχθηκε αλλεπάλληλα πλήγματα μέσα από μια οργανωμένη και άνευ προηγουμένου επιθετική κυβερνητική πολιτική, που στοχεύει στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους, στην μείωση μισθών και συντάξεων, στην αποδυνάμωση των θεσμών της δημόσιας υγείας και παιδείας και την εκχώρηση τους σε ιδιωτικά συμφέροντα, στην εκποίηση της περιουσίας του λαού για την αποπληρωμή των τοκογλύφων. Μια πολιτική που έχει εκτινάξει την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, που ναρκοθετεί το μέλλον της πατρίδας και των νέων γενεών, που έχει καταστήσει τον τόπο έναν απέραντο ερειπιώνα.
Επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ να γίνει συνείδηση στον καθένα μας ότι πρέπει να πάρουμε τις τύχες της ζωής μας στα χέρια μας, να οργανωθούμε και να αντιτάξουμε σε όλη αυτή την αθλιότητα που μας πνίγει, τη θέληση μας για την ανατροπή της ζοφερής αυτής κατάστασης. Να αντεπιτεθούμε με λαϊκούς εργατικούς αγώνες για να επανακτήσουμε όλα τα στοιχειώδη που έχουμε απολέσει και να βάλουμε τον τόπο σε μια άλλη πορεία προόδου και ευημερίας χωρίς πάτρωνες και δυνάστες.
Η 1η Μάη να αποτελέσει την απαρχή νέων αγώνων για:
Κατάργηση των μνημονιακών νόμων
Κατάργηση των νόμων περί διαθεσιμότητας απολύσεων - επαναφορά όλων στις υπηρεσίες τους.
Αύξηση μισθών και συντάξεων
Επαναφορά των θεσμικών διασφαλίσεων (Συλλογικές διαπραγματεύσεις, Συμβάσεις εργασίας)
Αντιμετώπιση της ανεργίας και καθιέρωση μόνιμης ενιαίας σχέσης εργασίας στο δημόσιο.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα με αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροκλοπής, φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής, εισφοροδιαφυγής
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων
Δίνουμε δυναμικό παρών στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις, απαντάμε στους εκβιασμούς. Οι αγώνες μας για κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας και για Νομαρχιακη Κυκλαδων Συριζα