Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Οι νέες ανθρωπιστικές τραγωδίες τις τελευταίες μέρες στο χώρο της Μεσογείου αναδεικνύουν την επιτακτική πλέον ανάγκη για λήψη έκτακτων μέτρων από την Ε.Ε. και την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Η μετατροπή της Μεσογείου σε μια θάλασσα - νεκροταφείο για εκατοντάδες ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τον θάνατο και την φτώχεια συγκλονίζει ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.
Ωστόσο - και δυστυχώς όχι για πρώτη φορά - το συγκεκριμένο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα διεθνών διαστάσεων, αξιοποιείται για να καλλιεργηθεί κλίμα φόβου και χάους στην Ελλάδα με απαράδεκτους ισχυρισμούς από δυνάμεις της αντιπολίτευσης, όπως ενδεικτικά, ότι οι πρόσφυγες προκαλούν πλήγμα στον τουρισμό και ότι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία... Η αντιπολίτευση έχει φτάσει στο σημείο να ισχυρίζεται με δηλώσεις προβεβλημένων στελεχών της, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι η άμεσα υπεύθυνη για το αυξημένο προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη, παραβλέποντας ακόμη και το γεγονός ότι ειδικά για το ζήτημα
και για πρώτη φορά, συστάθηκε από ελληνική κυβέρνηση η θέση του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου και δήμαρχοι εκμεταλλευόμενοι το υπαρκτό πρόβλημα προσπαθούν να αφυπνίσουν φοβικά αντιμεταναστευτικά σύνδρομα των κατοίκων και να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου για τους πρόσφυγες, σε αντίθεση με τις τοπικές κοινωνίες, που με αυτοθυσία εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.
...