Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

Χωρίς διάκριση φυλής, φύλου, γλώσσας ή θρησκείας...
Η 21η Μαρτίου βαρύνεται και φέτος από τους πνιγμένους μετανάστες στο Αιγαίο, από τον κοινωνικό κανιβαλισμό, που σπρώχνει νέους ανθρώπους στην απόγνωση και την αυτοκτονία, από τη συνεχιζόμενη έξαρση ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων, που θέλουν τον αλλοεθνή δούλο της φτώχειας και της ανάγκης, θύμα εκμετάλλευσης και εξευτελισμών.
Ο ρατσισμός, ο φόβος μπροστά στο διαφορετικό, χρόνια τώρα καλλιεργείται συστηματικά, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την αποδοχή και την ηθική νομιμοποίηση φαινομένων βίας κατά μεταναστών, ναρκομανών, ιερόδουλων, ομοφυλόφιλων, κατά κάθε μειονότητας της ελληνικής κοινωνίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται και στο πεδίο της καταπολέμησης των ρατσιστικών φαινομένων να ανοίξει το
δρόμο σε μια νέα εποχή. Καλείται να αναδείξει τους πραγματικούς υπαίτιους για τη φτώχεια και την
ανεργία που ταλανίζει τη χώρα, ώστε να αποσοβηθούν οι κοινωνικοί αυτοματισμοί που αποδίδουν την ανέχεια μας στον μετανάστη. Καλείται να σταματήσει μια χρόνια, κοινωνική και οικονομική παθογένεια που αφορά στην ιθαγένεια των παιδιών μεταναστών που έχουν γεννηθεί και ζουν στην Ελλάδα. Καλείται να προχωρήσει στο οριστικό κλείσιμο των άθλιων κέντρων κράτησης και να διαμορφώσει τις κατάλληλες εθνικές και διεθνείς προϋποθέσεις για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των συνεχώς διευρυνόμενων μεταναστευτικών ροών. Οι κοινωνίες των νησιών μας δεν αποτελούν - δυστυχώς - την εξαίρεση στον κανόνα που θέλει το διαφορετικό, να είναι υπεύθυνο για όλα τα κακώς κείμενα της εποχής μας.
Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιτύχει μεγάλες νίκες κόντρα στον ρατσισμό και τον φασισμό, στηριγμένη στις πολιτικές, κοινωνικές και κινηματικές της καταβολές και αναφορές. Το αντιρατσιστικό κίνημα δεν πρέπει περιορίζεται στα "επετειακά" καλέσματα της 21ης Μαρτίου, αλλά πρέπει να διευρύνεται και να διεκδικεί καθημερινά ... *την ανάπτυξη και ενθάρρυνση του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών για όλους, χωρίς διάκριση φυλής, φύλου, γλώσσας ή θρησκείας.