Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ''ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ''

ΘΕΜΑ: «Συναντήσεις της επιτροπής του Συντονιστικού για την Υγεία των φορέων Πάρου – Αντιπάρου με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και της αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Τήνου με τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»
Την Τετάρτη 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της επιτροπής του Συντονιστικού για την Υγεία των φορέων Πάρου – Αντιπάρου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.
Στην επιτροπή συμμετείχε το Συντονιστικό με τους Γουρδούκη Ηλία, Κάγκανη Άννα, Ισιγώνη Μανώλη, Καλακόνα Γιάννη και Χουλιάρα Σωτήρη, θεσμικοί παράγοντες όπως οι δήμαρχοι Πάρου και Αντιπάρου, Κωβαίος Μάρκος και Φαρούπος Αναστάσιος, ο έπαρχος Πάρου Μπιζάς Κώστας, ο περιφερειακός σύμβουλος Τζανακόπουλος Παντελής, ο εκπρόσωπος της τοπικής εκκλησίας πατήρ Δημήτριος Κυδωνιεύς και ο δημοτικός σύμβουλος Αντιπάρου Τριαντάφυλλος Γιάννης, ο δημοσιογράφος Δραγάτης Κώστας, καθώς και οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Συρμαλένιος Νίκος, Συρίγος Αντώνης, Μανιός Νίκος, αλλά και ο συνεργάτης του βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. Βρούτση Γιάννη, Ρούσσος Σπύρος.


Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ενημερώθηκε εκτενώς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Πάρου, το παράρτημα του ΕΚΑΒ και ο φορέας των αεροδιακομιδών, καθώς και για την κατάσταση στον τομέα της υγείας στην Πάρο και την Αντίπαρο και τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι τοπικές αυτές κοινωνίες.
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός πληροφόρησε την αντιπροσωπεία για την προσπάθεια του υπουργείου προκειμένου να εκπονηθεί ένα σχέδιο έκτατης ανάγκης όχι μόνο για τη βελτίωση, αλλά και την επιβίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και διαβεβαίωσε την επιτροπή του Συντονιστικού ότι θα πράξει ότι είναι δυνατό ώστε να αντιμετωπισθούν τα υπάρχοντα προβλήματα.
Ακόμη την Πέμπτη 12 Μαρτίου αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. (Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου) συναντήθηκε με τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Συρμαλένιο Νίκο, Συρίγο Αντώνη και Μανιό Νίκο, οι οποίοι και επιβεβαίωσαν την στήριξή τους για την κατάργηση των Τροπολογιών που είχαν σαν αποτέλεσμα την αλλαγή του διοικητικού καθεστώτος του ιδρύματος και προετοίμασαν τις επόμενες κινήσεις τους προς την κατεύθυνση αυτή.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε ο Μανώλης Σώχος δημοτικός σύμβουλος Τήνου και εκπρόσωπος του δημάρχου Τήνου, καθώς και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Αλαβάνος Ιωάννης, δικηγόρος, και Μπρουντζάκης Ξενοφών, δημοσιογράφος.