Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ - ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

«Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις δεσμεύσεις μας στον λαό, από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
  Ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι μετά την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, την Πέμπτη το πρωί κατατίθεται πρώτο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο κοινωνικής σωτηρίας, αλλά και οι ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, συμπλήρωσε θα κατατεθεί και το σχέδιο νόμου «που θα βάζει τέλος στην απορρύθμιση αγοράς εργασίας-εργασιακό Μεσαίωνα που
δημιούργησε η τρόικα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας».


Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες δεν ξεπεράστηκαν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, ωστόσο ο πολίτης δεν αισθάνεται πια την απαξίωση και τον εξευτελισμό.
  Δεν μπορούν πια κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία και στους Έλληνες σαν να είναι παρίες.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τελικά η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα της αυτοτροφοδοτούμενης λιτότητας, ενώ αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, είπε ότι ο κ. Σόιμπλε έχασε την ψυχραιμία, γιατί εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στον ελληνικό λαό. «Θα ήθελα με απεριόριστη εκτίμηση και φιλική διάθεση να του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό, όχι αυτούς που σηκώνουν το κεφάλι περήφανα», είπε ο πρωθυπουργός.