Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Επίθεση χρυσαυγιτών σε μικροπωλητές σε πανηγύρι στη Ραφήνα



Χτες, Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 20.00 περίπου 50 άτομα της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε μικροπωλητές στο πανηγύρι της Ραφήνας.

Στην περιοχή της Ραφήνας, Αττικής, λάμβανε χώρα χτες το πανηγύρι της Παναγίας Παντοβασίλισσας, ενώ στον χώρο γύρο από την εκκλησία, ήταν συγκεντρωμένο πλήθος ανθρώπων και μικροπωλητών με πραμάτειες, κατά το γνωστό έθιμο.

Στον τόπο αυτό κατέφθασε εν είδει πομπής το «κλιμάκιο Ανατολικής Αττικής της Χρυσής Αυγής», αποτελούμενο από 50 περίπου άτομα. Οι Χρυσαυγίτες  επιτέθηκαν στους  μετανάστες μικροπωλητές και κατέστρεψαν τους πάγκους και τα εμπορεύματα. Στις  ρατσιστικές επιθέσεις πήραν μέρος και δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κατόπιν έκαναν δηλώσεις (βίντεο), αναφέροντας στον δημοσιογράφο ότι "κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε". Δεν μπορεί παρά να προξενεί σοκ το γεγονός ότι δημόσια πρόσωπα στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα διαπράττουν εγκληματικές πράξεις υπό πλήρη δημοσιότητα και καταγραφή (βλέπε βίντεο), εντούτοις κανένας μηχανισμός, δικαστικός ή ανακριτικός, δεν κινείται εναντίον τους. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες άλλωστε από την επίθεση του βουλευτή της Χ.Α. Κουκουτσή εναντίον της Β. Κατριβάνου, μέσα στο προαύλιο της Βουλής.


Φυσικά, αίσθηση δεν προκαλεί ότι το συμβάν, που θύμισε κάτι από τη «Νύχτα των Κρυστάλλων», εξελισσόταν υπό το ατάραχο, πλην αμέτοχο, βλέμμα της αστυνομίας, η οποία αρκέστηκε να προστατεύσει το έννομο αγαθό της απρόσκοπτης οδικής κυκλοφορίας, την στιγμή που λίγα μέτρα δίπλα διαπράττοντας ρατσιστικά-ποινικά εγκλήματα. 


Είναι φανερό πλέον ότι ο κ. Δένδιας παρά τις δηλώσεις και τις διαβεβαιώσεις του περί του αντιθέτου, έχει παραχωρήσει μια «άτυπη» και απαραβίαστη ασυλία στις παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, ασκώντας την ανδρική πυγμή για την πάταξη του εγκλήματος του έναντι μεταναστών, για την διάπραξη του μέγιστου των εγκλημάτων, να βρίσκονται εδώ.